החלטת ס. רשמת- קבלה לחברות של נתמכי קהילה

החלטה של עוה"ד יניר, עוזר הרשמת חיזקה שוב את פסק הדין בעניין שעלבים.

סגן הרשמת דחה בקשת בעל צרכים מיוחדים להורות על רישומו כחבר בפינקס החברים בקיבוצו.

טענות עיקריות של הצדדים

התובע ביסס את תביעתו, על טענת אפלייתו על רקע היותו בעל צרכים מיוחדים. לטענתו, בני כיתתו ומחזורים קודמים ומאוחרים לו, הוגשו לחברות בקיבוץ, הוא לעומתם הודר ע"י הקיבוץ. כל זאת למרות שלטענתו הגיש בקשה לקבלה לחברות.

הקיבוץ התגונן בטענה כי אין לתקן את פנקס החברים. בתביעה לא נטען כי המבקש הוא חבר קיבוץ או שנהגו בו כחבר קיבוץ. בפרט שתנאי קבלה לחברות מלבד כשירות הוא, הצבעה על מועמדות באסיפת חברי הקיבוץ. מכאן שאין לקבל את בקשת המבקש להורות לקיבוץ לתקן את פנקס חבריו.

דחיית טענת התיישנות

עוזר הרשמת קיבל את עמדת הקיבוץ ולפיה עילת תביעת המבקש התיישנה. אך לא ממועד היותו בגיר אלא מהמועד בו נטען כי הגיש בקשה לקבלה לחברות.

דחיית טענות אפליה וחובת אפליה מתקנת

עוזר הרשמת דחה את טענות המבקש לפיה חלה חובה על הקיבוץ לבצע פעולה אקטיבית של "הגשה למועמדות". כן דחה הקיבוץ את הטענה לחובת קיום אפליה מתקנת בקבלת בעלי צרכים מיוחדים לחברות בקיבוץ.

כן הוא דוחה את עמדת החוקרת ולפיה היה על המבקש לפנות להליכים בערכאות ולא לפעול בהתאם לסעיף 6 לתקנות האגודות השיתופיות (חברוּת), תשל"ג-1973(להלן: "התקנות"). בהמשך לפסק דין שעלבים, מכריע עורך הדין יניר כי סוגיית קבלה לחברות בקיבוץ הינה  סוגיה המצויה בדיוק בתחום מומחיות משרד רשמת האגודות השיתופיות. משכך, במסגרת מיצוי הליכים, פעל המבקש נכון בפנותו לסעיף 6 לתקנות החברות.

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.

משרד עו"ד יותם שושני עוסק בדיני אגודות שיתופיות ונותן שירות לקיבוצים ופרטיים בכל  הארץ. נסיוננו בתחומי המקרקעין והנדל"ן במגזר הכפרי יעמדו לשירותכם. אנו עוסקים בדיני קיבוצים, קליטה וחברות בקיבוצים, שיוך דירות בקיבוצים וזכויות יורשים בקיבוצים.  משרדנו מעניק ליוי לחברי אגודה במושב. עורך הדין שושני מייצג בהליכי בוררות מורכבים בדיני אגודות שיתופיות. כן מעניק עורך דין שושני ליווי בהסדרי רצון, מוסמך לערוך ייפוי כוח מתמשך ובעל ניסיון בהסדרי ירושה הכוללים נכסי מקרקעין.

ניתן לשתף את המאמר

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

להתחיל בצ׳אט
1
צריך עזרה?
שלום, איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן